مقایسه، مزایا و معایب فریلنسینگ و کار تمام وقت
آیا از تفاوتهای مشاغل فریلنس با مشاغل تمام وقت آگاه هستید؟ اصلا بگذارید این سوال را مطرح کنیم: اگر این حق انتخاب را داشتید که بین کار تمام وقت (کار ثابت) و کار فریلنسینگ یک مورد را انجام دهید، انتخاب شما کدام گزینه بود؟ قطعا پاسخ شما به موارد گوناگونی مانند نیازهای فعلی، زندگی شخصی، اهداف شغلی و شرایط سنیتان بستگی دارد.
بدترین اشتباهی که ممکن است در این انتخاب مرتکب شوید این است که فکر کنید یکی از این دو گروه شغلی به دیگری برتری دارد. خیالتان راحت، تا به حال هیچ کس نتوانسته به طور قطع ثابت کند که فریلنسینگ از شغل ثابت بهتر است یا بالعکس. در واقع آنچه بیش از هر چیزی شما را به پاسخ این سوال نزدیک میکند سبک زندگی و نیازهای شماست.
با ما همراه باشید تا در این مطلب از موفق شو شما را با مزایا و معایب شغل آزاد (فریلنسینگ) و شغل ثابت آشنا کنیم. همچنین در این مقاله خواهید دانست که کدام گروه شغلی برای پیشرفت حرفهای شما مناسبتر است.
کار فریلنس
در آغاز با کارهای فریلنس شروع میکنیم. جالب است که بدانید به فریلنسرها مشاور نیز گفته میشود. چرا که این افراد الزاما تعهدی نسبت به انجام کار تمام وقت برای کارفرمای خود ندارند. در واقع، در بیشتر موارد یک فریلنسر از راه دور کار خود را انجام داده و در دفعات معدودی حضورا با کارفرما روبرو خواهد شد.
معمولا مشاغل فریلنس را نوعی خود اشتغالی در نظر میگیرند. در اکثر موارد، قراردادهایی که با فریلنسرها بسته میشود دارای مدت زمان محدودی هستند. به طور کلی این قراردادهای شغلی به دو صورت ساعت حساب یا پروژهای منعقد میشوند. در ادامه شما را با مزایا و معایب شغل فریلنسینگ آشنا خواهیم کرد.
مزایای فریلنسینگ
- نوکر خودتان هستید و ارباب خودتان؛
- در آن واحد میتوانید با چند شرکت وارد همکاری شوید؛
- مهلت قراردادها کوتاه بوده و در تیجه، احتمال این که از انجام کار خود کسل شوید کمتر خواهد شد؛
- استقلال کاری شما تأمین است؛
- با اصول راه اندازی دیگر کسب و کارها آشنا خواهید شد؛
- احتمال برقراری تعادل بین کار و زندگی برایتان بیشتر خواهد شد؛
- وقتی از سوی چند سازمان از شما دعوت به همکاری میشود،درآمد بیشتری عایدتان خواهد شد؛
- آزادی شغلی دارید و میتوانید مشتریان و پروژههایی را که دوست دارید انتخاب کنید.
معایب فریلنسینگ
- پرداختهای نامنظم؛
- قرار گرفتن در نقشهای مختلف شغلی؛
- مسئولیت هر گونه خطایی در کار مستقیما متوجه شما خواهد بود؛
- از مزایای کارمندان ثابت برخوردار نخواهید بود.
مشاغل تمام وقت
همانطور که از نام آن پیداست، کار تمام وقت به کاری گفته میشود که در ساعاتی مقرر و ا پیش تعیین شده ، آن هم زیر نظر کارفرما انجام میشود. در رایجترین تعریف موجود از کار تمام وقت، 35 ساعت کاری کامل (یا گاها 40 ساعت) در هفته برای هر کارمند در نظر گرفته شده است. در ادامه با مزایا و معایب این گروه شغلی بیشتر آشنا میشوید. در ضمن ناگفته نماند که به کار تمام وقت کار ثابت نیز گفته میشود.
مزایای یک کار ثابت یا تمام وقت
- دسترسی به درآمد ثابت که میتواند به صورت هفتگی، دو هفتگی و یا ماهیانه پرداخت شود؛
- دسترسی به مزایای شغلی، تعطیلات، مرخصی و…
- دسترسی به بیمههای سلامت و درمان و مزایایی چون حق اولاد؛
- امکان رشد و ارتقاء شغلی درون سازمان.
معایب شغل ثابت
- ساعات کاری ثابت و از قبل تعیین شده؛
- نبود امنیت شغلی؛
- کسالت بار شدن کاری که انجام میدهید به ویژه وقتی درآمد ثابتی داشته باشید؛
- با کار کردن از 9 صبح تا 5 عصر این حس به شما دست میدهد که استعدادهایتان ناشکفته باقی مانده و گویی درون یک قوطی کبریت مشغول به کار هستید.