آشنایی با مایکل دل ، بنیانگذار شرکت کامپیوتری دل
مایکل دل (Michael Dell) در دهه 1980 کمپانی رایانهای دل را بنیان نهاد. مایکل دل از جمله کسانی است که در راهاندازی و توسعه رایانه شخصی یا لپتاپ سهم بزرگی داشت. بهجرئت میتوان گفت تمامی افراد دنیا در جستجوی خوشبختی و موفقیت در زندگی خود هستند. استفاده از شکستها، تجربیات و روشهای فکری دیگران در یافتن معنای حقیقی زندگی و موفقیت بسیار کارساز است. جامعترین اطلاعات و روشهای موفقیت مایکل دل یکی از شخصیتهای جذاب و موفق جهان نیز در سایت موفق شو ارائهشده است. با مراجعه به سایت موفق شو از تجربیات اشخاص مشهور استفاده کنید وزندگی بهتری داشته باشید.
خلاصه داستان زندگی مایکل دل
مایکل دل در 23 فوریه 1965 در هیوستون تگزاس متولد شد. وی علاقه فراوانی به بخش تکنولوژی و اسباببازی داشت. او در سن 15 سالگی از جمله اولین خریداران لپتاپ اپل بود. هدف او از این خرید این بود که قطعات رایانه را از هم جدا کرده و از شیوه کار آن سر در آورد. او با شروع تحصیل در کالج به ساخت رایانه و فروش مستقیم آن به مردم مشغول شد. اکثر تمرکز وی در جهت بهبود فروش، پشتیبانی شدید مشتری و قیمت
تمامشده کمتر بود. لپتاپ دل (Dell Computer) بزرگترین سازنده رایانههای شخصی در جهان بود.
دوران کودکی مایکل دل
مایکل دل متولد 23 فوریه 1965 در هیوستون تگزاس با تأسیس شرکت رایانهای دل Dell در انقلاب رایانه شخصی در دهه 1980 نقش مؤثری داشت. او این شرکت را در اتاق خوابگاهش راهاندازی نمود. شرکت وی و کسبوکار متفاوتش بهسرعت در تگزاس مشهور شد. تا سال 1992، درست هشت سال پس از تأسیس دل، مایکل دل جوانترین مدیرعامل ثروتمند موجود در لیست Fortune 500 محسوب میشد.
موفقیت مایکل تعجبآور نبود؛ زیرا مادر او کارگزار بورس و پدرش دندانپزشک بود و این زوج همواره فرزند خود را تحتفشار قرار میدادند تا علوم پزشکی را دنبال کند درحالیکه پسر آنها علاقه شدیدی به فناوری و تجارت نشان میداد.
علیرغم وضعیت خانوادگی مایکل دل، او در 12 سالگی بهعنوان کارگر رستوران چینی مشغول به کار شد و ساعتها در آن رستوران به شستشوی ظروف پرداخت تا بتواند سرمایهای برای خود جمع کند. چند سال بعد، از طریق اشتراکهای روزنامههای هیوستون پست توانست بهعنوان یک دانشآموز دبیرستانی 18000 دلار در سال درآمد داشته باشد.
مایکل دل با توجه به دنیای رو به گسترش رایانهها و اسباببازیها، کامپیوتر اولیه اپل را در سن 15 سالگی صرفاً به خاطر جدا نمودن قطعات آن خریداری نمود.
کامپیوتر دل
مایکل دل در دورانی که در کالج تحصیل میکرد توانست پیشرفت شغلی خودش را رقم بزند. دنیای رایانههای شخصی یا لپتاپها هنوز جوان بود و دل متوجه شد که در آن زمان هیچ شرکتی فروش مستقیم به مشتری ندارد. مایکل دل با کنار گذاشتن واسطه و برندها در تولید لپتاپ از حساب پسانداز خود 1000 دلار برداشت کرده و آن را در ساخت و فروش رایانه شخصی برای کارمندان دانشگاه هزینه کرد. تأکید وی تنها بر روی دستگاههای با کارایی بالا نبود بلکه وی بر روی پشتیبانی شدید مشتری و قیمت ارزانتر نیز اصرار میکرد. او توانست چند ماه بعد از این فروش، خارج از مدرسه حساب کاربری داشته باشد و چند سال بعد نیز از تحصیل انصراف داد و تمام تمرکزش را صرف کارش کرد.
اولین سال تجارت دل یعنی سال 1984، وی 6 میلیون دلار فروش داشت. تا سال 2000، دل یک میلیاردر دلار سود کرده و شرکت وی در 34 کشور دفتر داشته و تعداد کارمندانش بیش از 35000 نفر بود. در سال بعد، لپتاپ دل از بزرگترین سازنده رایانههای شخصی در جهان یعنی Compaq Computer پیشی گرفت.
در بیست سال اول تجارت دل ثابت شد که وی یکی از موفقترین مشاغل روی کره زمین را داراست و کمپانیهایی از قبیل وال مارت و جنرال الکتریک از این روند پیشرفت سریع شگفتزده شده بودند. زندگینامه مایکل دل قانعکننده و گیرا بود و او در سال 1999 کتاب پرفروشی در مورد موفقیت خود نوشته و مستقیماً آن را توسط کمپانی خود چاپ و نشر نمود. این کتاب به استراتژیهایی که صنعت را متحول میکند، پرداخته است.
کمکهای بشردوستانه مایکل دل
مایکل دل شخصیت بسیار خجالتی و گوشهگیر داشت که البته باگذشت سالها آن را تغییر داده و اجتماعیتر شده بود. این تغییر شخصیتی و اجتماعی شدن وی به لطف همسرش سوزان بود. سوزان اهل دالاس بوده و در سال 1989 با مایکل ازدواج کرد. این زوج چهار فرزند دارند.
مایکل پس از ازدواج به گسترش ثروت خود تمایل نشان داد. این زوج در سال 1999 بنیاد مایکل و سوزان دل را تأسیس کردند. این بیناد یک موسسه خیریه خصوصی بزرگ بود که به میلیونها نفر به دلایل مختلف کمک میکرد. آنها افرادی مانند قربانیان سونامی در جنوب آسیا را تحت پوشش خود قراردادند. این بیناد در سال 2006 50 میلیون دلار به دانشگاه تگزاس اهدا کرد.
مایکل دل میگوید: “افرادی در این جهان وجود دارند که به دنبال این هستند که از ثروتشان بعد از مرگشان درراههای بشردوستانه استفاده شود. درحالیکه ازنظر من این ایده خوبی نیست. بهتر است این افکار را فراموش کنید چراکه ما فعلاً زنده هستیم و دوست داریم در زمان زندهبودنمان از ثروت خود در راه کمک به مردم استفاده
کنیم”.
مایکل دل در سال 2004 از سمت مدیرعاملی شرکتش کنارهگیری کرد اما وی همچنان رئیس هیئتمدیره باقی ماند. وی در بنیاد مجمع جهانی اقتصاد و کمیته اجرایی شورای تجارت بینالمللی نیز خدمت کرده است. وی همچنین در شورای مشاوران رئیسجمهور ایالاتمتحده حضور داشت و جزوه هیئتمدیره دانشکده تجارت هند نیز بود.
جنجال مایکل دل – جدال سرسختانه
بااینحال در سالهای اخیر، همهچیز بهخوبی برای مایکل دل و شرکت او پیش نرفته است. کامپیوترهایی که معیوب و ناقص ساختهشده بودند سبب گردیدند که این شرکت برای رفع دستگاههای معیوب 300 میلیون دلار هزینه کند. این ضرر باعث شد که این شرکت جایگاه خود را در صدر صنعت از دست بدهد. مایکل دل برای اصلاح این وضع در سال 2007 دوباره مدیرعامل کمپانی شد اما وضعیت بسیار پیچیدهتر شده بود.
محصولات معیوب همچنان برای این شرکت ضرر آفریدند و باوجود تلاشهای مایکل دل جهت خنثی نمودن این مسئله، بعدها مدارک اثبات کرد که کارمندان بهخوبی از نقصهای میلیونها رایانه آگاهی داشتند.
مایکل دل در ژوئیه سال 2010 توافق کرد که بیش از 100 میلیون دلار جریمه مربوط به اتهامات تقلب در حسابداری را پرداخت کند. این اتهامات توسط کمیسیون امنیت مجلس شکلگرفته بود. کمپانی دل بر اساس این اتهامات از تراشههای Intel در عوض تراشههای Micro در ساختار رایانهها و سرورهای خود استفاده کرده و براین اساس مشتریان خود را فریب داده بود. محققان ادعا کردند که دل بر اساس این اظهارات، سرمایهگذاران را درمورد سود واقعی خود گمراه کرده است.
مایکل دل در اقدامی برای کمک به بازسازی شرکتی که تأسیس کرده بود در فوریه سال 2013 اعلام کرد که دوباره تجارت خود را بهصورت خصوصی ادامه خواهد داد. وی با شرکت Silver Lake Partners کمپانی سهام خصوصی درزمینهٔ فناوری به توافقاتی دستیافت. همچنین به غول نرمافزاری رایانهای مایکروسافت جهت خرید تمامی سهام دل پیشنهاد داد. این معامله بیش از 24 میلیارد دلار ارزش داشت و آن را به یکی از بزرگترین خریدهای تاریخ اخیر تبدیل کرد.
بر اساس گزارش خبری رویترز، مایکل دل مدعی است “این معامله فصل جدید هیجانانگیزی را برای دل، مشتریان و اعضای تیم رقم میزند “. بسیاری از تحلیل گران هنوز همفکر میکنند که این شرکت با چالشهای جدی روبرو است. کمپانی دل در سالهای اخیر شاهد افت سهام بازار خود به دلیل افزایش رقابت بین سازندگان تبلت و تلفنهای هوشمند و لپتاپ بوده است.
واقعا دل برند خوبیه
چه خوبه که کمک های بشردوستانه و خیرخواهانه را هم در نظر داشته