ارز دیجیتال تزوس چیست؟ – معرفی کیف پول های تزوس
تزوس (Tezos) یا XTZ یک شبکه بلاک چینی است که توکن دیجیتالی tez در اکوسیستم آن معامله میشود. تزوس بر مبنای استخراج توکنهای tez ساخته نشده است و به جای آن افرادی که مقداری از این توکن را خریداری کردهاند، به ازای سهمشان از الگوریتم اثبات سهم این شبکه (PoS) پاداش دریافت خواهند کرد. تزوس پس از عرضه اولیه موفقیت آمیز خود با چندین مشکل قانونی مواجه گردید، ولی در نهایت به لطف مکانیزم اثبات سهمش توانست ثبات نسبی قیمتش را حفظ و در نتیجه جایگاه مناسبی در بازار رمزارزها پیدا کند.
همانند بیت کوین و اتریوم، تزوس نیز شبکهای غیر متمرکز محسوب میشود که بر اساس تکنولوژی بلاک چین ساخته شده است. تزوس از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند و توسعه دهندگان آن میگویند که خود واژهی tezos نیز در زبان یونان باستان به معنای یک قرارداد هوشمند به کار میرفته است.
البته امروزه پشتیبانی کردن از قراردادهای هوشمند به خودی خود نوآوری محسوب نمیشود و به همین دلیل تزوس در این زمینه یک گام فراتر برداشته است؛ در تزوس اعضای شبکه به صورت مستقیم در تعیین قوانین نقش خواهند داشت.
تزوس برای پیشرفت و تحول ساخته شده است و انعطاف پذیری از ویژگیهای اصلی آن به شمار میرود. برای پی بردن به اهمیت انعطاف پذیری کافیست به عدم وجود آن در پروسه تعیین اندازه بلاکهای بیت کوین توجه کنید، که منجر به افزایش کارمزد و زمان مورد نیاز برای تایید هر تراکنش شده است. اتریوم نیز با داشتن ویژگیای توانسته محبوبیت کسب کند و تزوس نیز با الگویی مشابه به دنبال پیشرفت در همین زمینه است.
تمایز تزوس نسبت به رقبا
یکی از مهمترین ویژگیهایی که تزوس نسبت به رقبایش متمایز میکند، نحوه اداره شدن آن است. معمولا در همان مراحل ابتدایی، طراحی و اهداف اصلی بسیاری از پروژههای بلاک چینی توسط جامعه ماینرها یا تیم توسعه دهنده مشخص میشوند. اما تزوس قصد دارد فرآیند تصمیم گیری شبکهاش به صورت کامل به کاربرانش واگذار کند.
تزوس با یک روش کاملا متفاوت جلو آمده است. قوانین پیشنهادی و هر نوع بروزرسانی برای شبکه باید ابتدا توسط سهام داران تایید شوند و تنها در صورت تایید، به صورت خودکار در شبکه اجرا خواهند شد. زمانی که توسعه دهندهای یک بروزرسانی را به شبکه پیشنهاد کند، امکان اضافه کردن آدرس حساب وی به این بروزرسانی نیز وجود دارد. در صورت تایید این بروزرسانی، مبلغی به حساب مشخص شده توسط آن توسعه دهنده ارسال خواهد شد. بنابراین میتوان گفت که این ارز دیجیتال انگیزهای عالی برای جذب بهترین توسعه دهندگان ایجاد کرده است تا شبکهاش بهترین بروزرسانیها را داشته باشد. علاوه بر این، این نوع انگیزه موجب تمرکز زدایی نحوه نگهداری شبکه خواهد شد و پروسه توسعه تزوس را به اصطلاح دموکراتیک میکند.
توسعه دهندگان تزوس بخشهایی از شبکه باید به صورت مداوم بررسی شده و در صورت نیاز تعمیر شوند را با استفاده از الگوریتمهای تایید ریاضی امن کردهاند و این الگوریتمها همواره سلامت شبکه را بررسی میکند. این الگوریتمها در کنار پروسه تصمیم گیری تزوس، شبکه آن را غیر متمرکز نگه خواهند داشت. تزوس مانند بسیاری از بلاک چینهای دیگر غیر متمرکز است، اما بر خلاف بسیاری از همین بلاک چینهای غیر متمرکز از مکانیزم تصمیم گیری جمعی بهره میبرد. به این صورت که دارندگان XTZ بر اساس سهم شان حق رای دریافت میکنند و در تمام تغییرات شبکه نقش دارند.
مشکلات ایجاده شده برای تزوس
شبکه قدرتمند و انعطاف پذیر تزوس از زمان عرضه اولیهاش توجه فراوانی را به خود جلب نمود. عرضه اولیه توکنهای tez از یکم جولای ۲۰۱۷ شروع شد و در نهایت ۲۳۲ میلیون دلار به ارمغان آورد. عرضه اولیه تزوس به عنوان یکی از بزرگترین و موفقترین عرضههای اولیه سکه (ICO) شناخته میشود.
اما پس از اتمام موفقیت آمیز این عرضه اولیه، اختلاف نظر شدیدی بین رئیس پروژه و مالکان حقوق معنوی تزوس به وجود آمد. به دلیل این اختلاف نظر عرضه پلتفرم تزوس سرانجام با تاخیری طولانی در ۳۰ ژوئن ۲۰۱۸ عرضه شد. اما این تاخیر بدون عواقب نبود و مشکلات قانونی فراوانی را برای توسعه دهندگان ایجاد کرد. به دلیل تاخیر در ارائه خدمات، یک زنجیره شکایت از سوی سرمایه گذاران به دادگاههای مختلفی در آمریکا ارائه شد و این دادگاهها نیز دستور دادند که سرمایه این افراد به آنها باز گرداننده شود. اما از دست رفتن تعدادی از سرمایه گذاران توسعه پروژه تزوس را متوقف نکرد و عرضه آن بالاخره در سال ۲۰۱۸ اتفاق افتاد.
سخن پایانی
تزوس برای رسیدن به جایگاه فعلی خود نوسانهای مختلفی را تحمل کرده است و توانسته قیمتش و در نتیجه سرمایه اولیه سرمایه گذاران اصلی خود را نیز چند برابر کند. نجات تزوس از نوسانهای شدید بازار رمزارزها بیشتر به دلیل مکانیزم اثبات سهم آن بوده است که نشان میدهد این پلتفرم به آسانی تسلیم نمیشود و میتواند آیندهای مناسب داشته باشد. البته فراموش نکنید که موفقیت این ارز دیجیتال در آینده و افزایش قیمت توکن آن به نوآوریها و توانایی جلب حمایت این شبکه بستگی دارد؛ پس اگر قصد سرمایه گذاری در تزوس را دارید، با مطالعه و بررسی دقیق سرمایه گذاری کنید.
معرفی بهترین کیف پول های تزوس (پیشنهاد شده توسط وبسایت رسمی)
کیف پول Galleon
کیف پول Galleon عرضه شده برای ویندوز، مک و لینوکس: این کیف پول رمزارز به صورت متن-باز و به صورت انحصاری برای تزوس ساخته شده است. کیف پول Galleon از یک رابط کاربری ساده بهره میبرد و به خوبی با کیف پولهای سخت افزاری هماهنگ میشود.
کیف پول AirGap
کیف پول AirGap قابل استفاده در مرورگر و سیستم عاملهای اندروید و آی او اس: کیف پول AirGap با نصب دو اپلیکیشن روی تلفن همراه شما فعال میشود. یکی از این اپلیکیشنها AirGap Vault نام داشته که برای نگهداری آفلاین توکنها استفاده میشود و دیگری AirGap Wallet نام دارد که رابط کاربری اصلی کیف پول محسوب میشود. AirGap علاوه بر تزوس از بیت کوین، اتریوم و تمامیتوکنهای ERC20 پشتیبانی میکند.
کیف پول اینترنتی Kukai
این کیف پول از طریق مرورگر قابل استفاده است و از ساده ترین رابط کاربری ممکن بهره میبرد. Kukai به آسانی با کیف پول سخت افزاری Ledger Nano S هماهنگ شده و از سرعت مناسبی نیز برخوردار است. دسترسی به این کیف پول اختصاصی تزوس تنها از طریق آدرس app امکان پذیر است.
کیف پول ZenGo
کیف پول موبایل ZenGo جایگزینی مناسب برای کسانی است که با مدل دو اپلیکیشنی AirGap راحت نیستند. این کیف پول علاوه بر تزوس از رمزارزهای مختلف دیگری هم پشتیبانی میکند.
کیف پول های سخت افزاری
مدلهای مختلف کیف پولهای سخت افزاری از شرکتهای Ledger و Trezor از تزوس پشتیبانی کرده و شما میتوانید به سلیقه خود یکی از آنان را انتخاب کنید. هر چند مدل پیشنهادی همان Ledger Nano S بوده که در میان کاربران رمزارز از محبوبیت فراوانی برخوردار است.
سلام
مقاله جالبی بود خسته نباشید.
خیلی خوبه که همه ارزها رو دارید