رمزارز نانو (Nano) چیست و چگونه کار می کند؟
رمزارز نانو (NANO) یک هدف ساده دارد: جایگزینی رمزارزها به جای ارزهای رایج، به منظور تامین نیازهای مالی مردم جهان. هدفی که تقریبا با اهداف بیت کوین و تعدادی دیگر از رمزارزها یکسان است. اما بر خلاف بیت کوین، نانو به دنبال دستیابی به سرعت بیشتر در پردازش تراکنشهایش است و سیستم آن از این لحاظ انعطاف پذیری بیشتری دارد.
در ساختار رمزارز نانو ترکیبی از الگوریتمهای اثبات سهم (PoS) و اثبات کار (PoW) استفاده شده است. این ترکیب «اثبات سهم وکالتی» (DPoS) نام دارد. با استفاده از DPoS در زمان ایجاد مشکل برای یکی از تراکنشهای نانو (مثل ثبت همزمان دو تراکنش که یکی از آنها واقعی و دیگری کار یک هکر بوده) «نمایندگان» (Delegates) وارد عمل میشوند و با رای دادن تنها تراکنش صحیح را قبول خواهند کرد. برای نماینده شدن در سیستم نانو با مقداری مشخص از رمزارز XRP در کیف پولتان داشته باشید. این اقدام به منظور ایجاد انگیزه برای مشارکت در تامین هزینه توسعه نانو انجام شده است.
تاریخچه نانو
در سال ۲۰۱۵ یک مهندس نرم افزار به نام کالین لاماهیو پروژه ای به نام «ری بلاکس» (RaiBlocks) را به دنیای دیجیتال معرفی کرد. اما این نام چندان به مذاق کاربران خوش نیامد و بنابراین تیم توسعه دهنده نام این رمزارز را به «نانو» تغییر داد؛ این تغییر نام نیز باعث افزایش چشمگیری در میزان تراکنشهای روزانه این بلاک چین شد.
در مواقعی امکان دارد از نانو به عنوان XRB یاد شود. عبارت XRB از زمانی که این پروژه هنوز ری بلاکس نام داشت باقی مانده است. بنابراین استفاده از نامهای XRB یا نانو فرقی ندارد و هر دو به یک رمزارز اشاره دارند. این رمزارز از همان ابتدا یک هدف داشت: انعطاف پذیر کردن کردن مقایس تراکنشهای همتا به همتایی که در بلاک چین پردازش و ثبت میشوند. همان طور که میدانید عدم برخورداری از مقایس پذیری کافی و انعطاف پذیری اکنون مشکل اصلی بلاک چینهای قدیمیتر مثل بیت کوین محسوب میشود.
به منظور حل همین مشکل، تاکنون رمزارزهای فراوانی با بلاک چینهای بهبود یافته عرضه شده اند. نانو کوین نیز یکی از همین رمزارزهاست که میخواهد با داشتن مقیاس پذیری مناسب مشکل افزایش هزینه تراکنشها و کاهش سرعت تایید در بلاک چین را حل کند.
نانو چگونه کار میکند؟
نانو کوین با تکنولوژی بلاک لاتیس (Block Lattice) خودش را از سایر رمزارزها متمایز کرده است. تکنولوژی بلاک لاتیس از ترکیب دو سیستم اصلی به وجود آمده است: بلاک چین و گراف جهتدار غیرمدور یا همان DAG.
زمانی که با استفاده از یک رمزارز عادی تراکنش جدیدی ثبت میکنید، این تراکنش در بلاکی که اندازه و جای آن از قبل مشخص شده قرار میگیرد. اما با ساختار DAG شما قادر به مشاهده جداگانه هر کدام از تراکنشها خواهید بود و ارتباط کلی تراکنشها نیز به صورت کامل نشان داده میشود.
مزیت اصلی ساختار DAG قابلیت مقیاس پذیری عالی آن است؛ یعنی دقیقا همان چیزی که بلاک چینهای سنتی به آن نیاز دارند. ضعف اصلی این ساختار نیز در میزان امنیت آن است و همان طور که مطلع هستید، بلاک چین به خاطر امنیتش شناخته میشود. نانو با ترکیب این دو سیستم توانسته از هر دو مزیت اصلیها آنها استفاده کند و ضعفهایشان را هم بپوشاند. بنابراین بلاک لاتیس به صورت همزمان از امنیت بالای بلاک چین، هم چنین از مقیاس پذیری عالی DAG برخوردار خواهد بود.
کارکرد نانو را میتوان به صورت خیلی ساده توضیح داد: شبکه نانو دادههای تراکنشهای ورودی و خروجی را در بلاکهای مخصوص هر کاربر ذخیره میکند. بنابراین هر کاربر با داشتن بلاک چین شخصی، کیف پولی همیشه به روز و امن خواهد داشت و بلاک چین اصلی نانو نیز با افت سرعت مواجه نخواهد شد.
مزیتهای استفاده از رمزارز نانو
-
استفاده آسان و کارمزد صفر
طراحی خاص نانو استفاده از آن را آسان کرده است. این رمزارز روی انتقال پر سرعت دارایی تمرکز کرده و به همین دلیل تراکنشهای شبکه آن بدون کارمزد انجام میشوند.
-
سازگار با محیط زیست
در حال حاضر بسیاری از رمزارزها امنیت شبکههایشان را با استفاده از روشهای پرمصرف تامین میکنند که با مصرف بالای انرژی برای محیط زیست گران تمام میشود. نانو از سیستم استخراج استفاده نمیکند و امنیت شبکه اش را با استفاده یک پروتکل توافق جمعی به نام ORV تامین میکند که به کم ترین میزان انرژی نیاز دارد.
-
تراکنشهای آنی
تراکنشهای نانو در کمتر از یک ثانیه تکمیل میشوند و دیگر خبری از زمانهای تایید طولانی (که در بسیاری از رمزارزها مشاهده میشود) نیست.
توافق جمعی بدون استخراج در نانو
پروتکل نانو از فرآیند ماینینگ استفاده نمیکند و به همین دلیل، تمامیسکههای نانو (133,248,297 عدد) از همان ابتدا به صورت کامل در دسترس قرار داشته اند. اما حتی بدون سیستم استخراج، تراکنشها هنوز هم باید تایید شوند و توسعه دهندگان پروتکل ORV را به عنوان جایگزین معرفی کرده اند. این پروتکل با استفاده از رای گیری فرآیند تایید تراکنشها را انجام میدهد. به افرادی که حق رای دارند نیز نماینده گفته میشود.
با این روش کاربران نانو میتوانند نماینده ای که به رای وی اعتماد دارند را انتخاب کنند. بنابراین کسانی که رمزارز نانو در کیف پولشان دارند نمایندگان تایید کننده تراکنشها را انتخاب میکنند و نه شرکتهای بزرگ استخراج.
معرفی بهترین کیف پول های نانو
وبسایت رسمی نانو چند کیف پول نرم افزاری را به صورت ویژه معرفی کرده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت. در ضمن کیف پول سخت افزاری مورد تایید نانو، برند «لجر» (Ledger) است که با تعدادی از همین کیف پولهای نرم افزاری هم به خوبی هماهنگ میشود.
کیف پول Natrium
کیف پولی که به صورت انحصاری برای نانو ساخته شده است و رابط کاربری ساده آن، امکان ارسال و دریافت آنی این رمزارز را فراهم کرده میکند. کیف پول Natrium تنها در سیستم عاملهای اندروید و آی او اس اجرا میشود.
کیف پول Magnumwallet
کیف پولی محبوب که از بیش از ۴۰ رمزارز و ۲۰۰۰ توکن دیجیتالی پشتیبانی میکند. این کیف پول رمزارز کنترل کامل کلیدهای خصوصی را در اختیار کاربر گذاشته و از یک صرافی درون برنامه ای نیز بهره میبرد. کیف پول Magnumwallet با مدلهای مختلف لجر به خوبی هماهنگ میشود و از طریق مرورگر هم قابل دسترسی است. اپلیکیشن اندروید در ضمن این کیف پول نیز از طریق فروشگاه اندروید قابل دریافت است و نسخههای دسکتاپ نیز در دست توسعه قرار دارند.
کیف پول Brainblock
یک کیف پول انحصاری دیگر برای نانو که تنها از طریق مروگر قابل دسترسی است. کیف پول Brainblock طراحی به شدت ساده ای دارد و به کاربران تازه کار پینشهاد میشود.
کیف پول NanoVault
یک کیف پول دسکتاپ که برای ویندوز، مک و لینوکس عرضه شده و به صورت افزونه مرورگر نیز قابل استفاده است. توسعه این کیف پول از طریق پلتفرم گیتهاب انجام میشود و فایل نصبی به روز آن نیز باید از طریق همین پلتفرم دریافت شود. کیف پول NanoVault به خوبی با مدلهای مختلف لجر هماهنگ میشود، ولی بهتر است کاربران حرفه ای از آن استفاده کنند.
عالی بود
ممنون از سایت خوبتون
ای کاش یه ویدئو هم در حوزه ارزهای دیجیتال بگذارید.